Skip to content

MODERNE MENSEN…

De moderne mens en de moderne medische zorg zijn de laatste decennia sterk ontwikkeld. De moderne mens wordt gemiddeld genomen steeds groter, zwaarder en ouder maar niet per definitie gezonder of fitter. De moderne medische zorg wordt steeds effectiever en beter.

Dit blijkt uit het feit dat een groot aantal problemen tegenwoordig medisch goed te behandelen is; je kunt er oud mee worden. Vaak wordt in deze medische behandeling de focus gelegd op één fysieke eigenschap die ongezond is: een te hoge bloeddruk, te weinig kracht of simpelweg pijn. Die ene enkele fysieke eigenschap wordt behandeld, vaak met medicatie of allerlei diëten, waarna men verwacht dat de complete mens beter zal functioneren.

Wij zijn DOE

Bij DOE vinden we dat deze manier van werken zijn beperkingen heeft. Je maakt mensen niet “beter” door alleen medicatie voor een te hoge bloeddruk voor te schrijven, je maakt ze minder ongezond of minder ziek. In onze ogen is er nog een overtreffende trap van gezond zijn. Fit zijn.

Natuurlijk heeft het prioriteit om ziektes of aandoeningen te verhelpen. Voor deze problemen is medische hulp noodzakelijk, bijvoorbeeld een operatie of medicatie. DOE onderhoudt goede contacten met medici die deze zorg kunnen leveren. Door middel van samenwerkingsverbanden blijven we op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en medische behandelmogelijkheden. Waar nodig vullen we deze behandeling aan met onze eigen expertise.

Een percentage van de mensen die we helpen bij DOE, heeft dit soort problemen waarbij medische hulp noodzakelijk is. Verreweg de grootste groep problemen is minder ernstig van aard. Deze problemen zijn op te lossen zonder medische zorg en meestal te voorkomen. Vaak klagen mensen dan over pijn, stijfheid, stramheid, zwakte of een vermoeid gevoel.

Het in beweging brengen van mensen met deze problemen draagt bij aan het vinden van de best mogelijke oplossing. We leveren zinnige zorg, zorg die effectief is, maar ook zuinige zorg, zonder onnodige wachttijden of kosten.

Bij DOE werken experts op het gebied van beweging. Fysiotherapeuten, sportfysiotherapeuten, manueel therapeuten, ieder met expertise op een ander deelgebied van het menselijk lichaam. Zij zijn in staat om juist wanneer je ziek bent of een blessure hebt, je te begeleiden naar snel en optimaal herstel.

Voor mensen die niet ziek of ongezond zijn, hebben onze coaches zich gespecialiseerd in inspanningsfysiologie, trainingsmethodieken, motivatie en commitment. Allemaal werken ze met maar één doel, jou fit krijgen. De manier waarop we aan dit doel werken, in welk tijdsbestek en hoe hoog de lat ligt is allemaal maatwerk. We bewegen je letterlijk en figuurlijk om de grenzen van je fysieke prestaties te verleggen. Hiermee pakken we alle aspecten van gezondheid en fit zijn aan. Wie bij ons werkt om zijn kracht te verbeteren zal ook een positieve invloed op zijn bloeddruk, vetpercentage en conditie zien. Natuurlijk kan een blessure of ziekte aanleiding zijn om hier mee te starten, maar je kunt er ook een hoop ellende mee voorkomen.

Daarom kun je bij ons altijd binnen 24 uur terecht voor een eerste afspraak. Onze experts staan daarna direct klaar voor een intensieve persoonlijke begeleiding.

The truth is, it takes very little —in terms of equipment— to get fit. What it really requires is time, know-how, and effort. The latter is the most important, and we can help with the rest, including the equipment.

Bekijk onze abonnementen

Bekijk
onze
abonne-
menten

Back To Top